Sinds kort bieden wij tevens de basisopleiding BHV die we toegespitst hebben op uw manegebedrijf. De basis voor deze cursus is onze algemene BHV training waarbij we essentiële onderdelen hebben toegevoegd en de voor uw organisatie overbodige elementen niet behandelen.

BHV Training op maat voor uw manegebedrijfWaarom deze cursus?
In het bedrijfsleven is het verplicht één of meer bedrijfshulpverleners in de organisatie aanwezig te hebben. Op kleine manegebedrijven is dat niet altijd het geval. Het is echter wel raadzaam om als beheerder te beschikken over de kennis van het handelen bij incidenten.

Voor wie is deze cursus?
Deze cursus is gericht op maneges en paardenhouderijen. Bij een incident is het van belang dat in ieder geval één persoon binnen het bedrijf de hulpdiensten kan ondersteunen.

Het doel van deze cursus
De belangrijkste elementen van de cursus zijn als volgt.

-          Eerste hulp verlenen
-          Brand kunnen bestrijden
-          Gebruik van een AED
-          Evacuatie

Cursusdagen
De cursusdag bestaat uit een afwisseling van theorie en praktijk waarbij in de ochtend EHBO, levensreddend handelen en de AED wordt behandeld en in de middag ontruiming en het gebruik van brandblussers. Deze acht uur durende dag wordt afgesloten met een examen. Omdat de training is toegespitst op uw bedrijf en daarmee acht uur duurt, kunnen we de training op slechts één dag geven.

HerhalingscursusBHV Training op maat voor uw manegebedrijf
De herhalingscursus heeft een duur van zes uur waarbij de basiskennis wordt herhaald. De training valt uiteen in vier uur EHBO en twee uur brand. We adviseren de training jaarlijks te herhalen.

Locatie
Het heeft de voorkeur het programma op de locatie van de manege te organiseren omdat er onderdelen zijn die specifiek voor die locatie zouden kunnen gelden. De training zou ook op onze oefenlocatie gevolgd kunnen worden.

Download hier de brochure in PDF.